Sakarya Kadın Platformu, geçen yıl görüşmeyi reddettiği erkek tarafından öldürülen Sehle Gündüz ve tanımadığı halde kendisini takip eden bir erkek tarafından öldürülen Şelale Mirzalı için adalet çağrısını yineleyerek, 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanmasını talep etti.

Sakarya Adliyesi önünde basın açıklaması yapan platformun dönem sözcüsü Müyesser Metin, Sakarya'da geçen yıl katledilen iki kadın için adalet arayışı ve davaların takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi. Türkiye'de 2024 yılında işlenen 394 kadın cinayetinin 12 sinin Sakarya'da yaşardığına dikkati çeken Metin, "Bugün kız kardeşlerimiz ,Sehle ve Şelale'nin hayatlarının erkekler eli ile son bulduğu gibi, faillerin adalet önüne çıkması da aynı günde aynı mahkeme salonlarında, az sonra gerçekleşecektir" dedi.

Müyesser Metin, Sehle Gündüz'ün görüşmeyi reddettiği gerekçesi ile önce erkek şiddetine maruz kaldığını, ardından aynı erkek tarafından, kendi iş yerinde ateşli silahla vurularak katledildiğini, Şelale'nin ise  bir süredir ısrarlı takibine maruz kaldığı, tanımadığı bir erkek tarafından, evine ekmek almak için markete çıktığı sırada ateşli silahla vurularak öldürüldüğünü hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu bilinçli vahşet, sadece kadına yönelik şiddetle aralıksız mücadele eden bizlerin değil tüm Türkiye’nin kanını dondurdu. Kadınların eşit, özgür,güven içinde yaşayacağı,bir dünya için yola çıkan bizler,Şiddet kurbanı her kadının hakkını aradığımız gibi Sehle ve Şelale için adalet istediğimizi ve adalet yerini buluncaya kadar davanın takipçisi olacağımıza, canlarını yitiren acılı ailelerin yanında olacağımıza söz verdik.

Sözümüzü tuttuk ve bugün, Sakarya Kadın Platformu üyesi avukatlarımız, az sonra Sakarya Adliyesinde görülecek ilk duruşmalara  katılacak ve her iki faillin de en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep edecekler.
Sakarya Kadın Platformu olarak,işlenen bu vahşi cinayetlere karşı, toplumun her kesiminden güçlü bir sesin yükselmesi gerektiğine ve vicdanlardaki yangına su serpecek bir hükmün gerekliliğine inanıyor,6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanmasını talep ediyor ve hemen şimdi bugün adalet istiyoruz.

Erkekler Şubat’ta 17 kadını öldürdü Erkekler Şubat’ta 17 kadını öldürdü

Kaderle, alın yazısıyla açıklanacak kadar basit  olmayan bu vahşetlerin bir daha yaşanmaması, kadınların can güvenliğine kasteden ve toplum vicdanını derinden yaralayan her olayda, kadına yönelik şiddet faillerinin en hızlı, adil ve isabetli şekilde cezalandırılması için mücadeleye devam edeceğiz."