İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın toplantısında gündeme getirdiği bir bilirkişi ile ilgili TV haberini yayınladıkları için Halk TV yönetici ve çalışanlarına açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.
Mahkemeden beraat kararı
Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın tutuklu yargılandığı davada gazeteciler için toplam 55 yıl hapis cezası talep ediliyor. Savcılık ifadelerin ardından Toktaş'ın tutukluk halinin devamını talep etti.
Mahkeme davada yargılanan tüm gazeteciler için beraat kararı verdi.
Savcılığın itirazı reddedildi
Öte yandan savcılık, Mahkeme'nin kararına itiraz edeceğini duyurdu. Savcılıktan yapılan açıklamada "Kamuoyunda bilirkişi davası olarak bilinen ve bugün görülen davanın kararı istinaf edilecektir. Ayrıca tahliye kararına da itiraz edilecektir. Kamuoyunu bilgisine duyurulur" ifadelerine yer verildi.
Kısa bir süre sonra da söz konusu itiraz dilekçesi mahkemeye sunuldu. Savcılığın Suat Toktaş'ın tahliyesine itirazı mahkeme tarafından reddedildi.