Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Geyve, Kocaali ve Taraklı ilçelerinde yoğun yağış nedeniyle ulaşıma kapanan mahalle yollarında karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Çalışmaların 40 araç ve tam teşekküllü 80 kişilik ekiple yürütüldüğü ifade edien açıklamada, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığının (YOLBAK) saat 14.00 itibariyle verdiği rapora göre, kapanan 42 grup yolundan 34’ü ulaşıma açıldı. Alınan bilgiye göre kapalı olan Taraklı, Kocaali ve Geyve’de yoğun kar nedeniyle kapanan 8 grup yolunda küreme çalışmaları devam ediyor.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı sonrası ekiplerimiz sabah saatlerinde ulaşıma kapanan 42 grup yolunda karla mücadeleye başlamıştı. Ekiplerimizin hummalı çalışmaları sonrası bugün saat 14.00 itibariyle şehrimizin tamamında kapalı grup yolu sayısı 8’dir. 40 araç ve tam teşekküllü 80 personelimizle birlikte karla mücadele çalışmalarımızı gece saatlerinden itibaren sürdürüyoruz. Öte yandan 16 ilçede ana arter ve buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarını da sürdürüyoruz. Şehir merkezi ve kırsal mahallelerde karla mücadele çalışmalarını 7/24 anlayışıyla sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımız ALO 153 ve ALO 185 çağrı hatlarımıza yaşanabilecek olumsuzlukları bildirebilirler”