1999 depremini Sakarya'da yaşayan Ceylan Ertem, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ikinci yıl dönümünde yaptığı açıklamalarla gündeme geldi.

 2023 yılında İstanbul'u terk edip, şehir hayatı yerine bir köye yaşamaya başlayan şarkıcı Ceylan Ertem, felaketin ikinci yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Ertem sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "depremde ölmenin kader olmadığını' ifade ederek, şunları kaydetti:

"99 depreminde depremi ve sonrasını yaşamış bir depremzede olarak; unutulmanın, adaletin sağlanamamasının, hasarlı evlerin boyanıp süslenerek yeniden kiralanıp satılmasının, ders alınmamasının, önlem alınmamasının, doğup büyüdüğün şehri tanıyamamanın, soğuk çadırların, sıcak barakaların, açlığın, çaresizliğin… ne olduğunu çok iyi biliyor, anlıyorum. Her depremde ve yahut deprem tehlikesinde yüreğim ağzımda ve gidenler kadar kalanlara da üzülüyorum. Hiç bir şeyin değişmemesine öfkem büyük. Neden neden neden!

6 şubat’da yitirdiklerimiz nur içinde yatsınlar, geride kalanlara sabır, adalet arayan her aileye güç diliyorum."

Ceylan Ertem, Magazın Burada'ya yaptığı açıklamada ise  "Lütfen bilim insanlarını dinleyelim. Onların sözlerinden çıkmayalım. Artık deprem bir kader olmaktan çıksın. Çünkü aslında deprem bir kader değil, sadece keder ne yazık ki ülkemizde" ifadelerini kullandı.

Yüzde 57,5 "Öcalan'ın Çağrısı"nı olumlu karşılıyor Yüzde 57,5 "Öcalan'ın Çağrısı"nı olumlu karşılıyor