Su gibi en temel ihtiyaçların dahi çözülmediği deprem bölgelerinde sermayenin keyfi yerinde. Binlerce insan konteynırlarda hayatını sürdürmeye çalışırken kentleri yeniden ayağa kaldırması gereken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sermayenin projelerine onay vermekle meşgul. Bakanlık ve bağlı il müdürlükleri depremden bu yana son 6 ayda, 350 projeye onay verdi. Sektörlerin başında madencilik, enerji, sanayi ve hayvancılık geldi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; ormanları, meraları ve binlerce insanın geçimini sağladığı tarım alanlarını tehdit eden 112 maden projesine onay verildi. 6 Şubat Maraş merkezli meydana gelen depremlerde 50 binden fazla kişi hayatını kaybetti, binlerce insan da yaralandı. Şehirler adeta yok olurken, depremin etkilendiği illerde hayat normale dönmüş değil. Hatay başta olmak üzere su sorunun dahi sürdüğü kentlerde binlerce insan, konteynırlarda yaşamını sürdürüyor. Barınmanın yanı sıra eğitim, sağlık gibi en temel haklara erişim sağlanamıyor.

Bin 644 düzensiz göçmen yakalandı Bin 644 düzensiz göçmen yakalandı

350 PROJE ONAYLANDI

İktidar tüm bu sorunlara 6 aydır seyirci kalırken sermayeyi memnun etmeyi unutmadı. Deprem bölgelerinde yağma ve talanın önü açıldı. Şehirleri yeniden inşa etmeyi bırakan Çevre, Şehiriclik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, başta maden, enerji sektörü olmak üzere orman, mera ve tarım alanlarını yağmalayan şirketlere peş peşe izin verildi. Deprem bölgelerinde 350 projeye onay verdi. Aslan payını enerji ve maden sektörü aldı, 112 maden projesi hayata geçecek.

Editör: Tuncer Kalaycı